Vprašanja & Odgovori

 

Izvedite vse potrebno o Baby Functional Movement programih

KAJ JE BABY FUNCTIONAL MOVEMENT?

Baby Functional Movement je prvi izobraževalni program, ki je zasnoval vse potrebne elemente za optimalni gibalni in kognitivni razvoj dojenčka v prvem letu starosti.

Združuje optimalni razvoj na način naravnega gibanja in zaznavanja preko edinstvenih funkcionalnih tehnik gibanja dojenčka, združuje tri-dimenzionalno (3D) učenje dojenčka, združuje vse potrebne elemente gibanja, senzorike in dotika, predvsem pa vas nauči poglobljenega znanja in stanja neverbalne komunikacije z dojenčkom.

'Baby Functional Movement vam bo odprl nov vpogled in poglobil znanje o celostnem gibalnem razvoju dojenčka'.

 

POGOSTA VPRAŠANJA BODOČIH PRAKTIKANTOV INŠTRUKTORJEV

KAKŠNO IZOBRAŽEVANJE ZASTEOKOVNJAKE PONUJA PROGRAM BFM?

BFM ponuja intenzivne online tečaje za poglobljeno znanje in razumevanje gibalnega razvoja dojenčka v prvem letu. Z izobraževanjem lahko postanete certificirani BFM praktikanti - inštruktorji za vodenje gibalnih aktivnosti za dojenčke po vsem svetu. Tečaj je osredotočen na poučevanje o pomenu gibalnega razvoja, njenih dokazanih prednosti in kako organizirati redne programe za starše z dojenčki. Obsežno intenzivno,tako teoretično kot praktično znanje, je kljub online pristopu izredno interaktivno, predvsem pa zaradi individualne narave dela dosega zelo pozitivne in uspešne rezultate.

KAJ ZAJEMA IZOBRAŽEVANJE  BFM?

Intenzivno online izobraževanje je sestavljeno iz 16 online praktičnih in teoretičnih srečanj, ki se delijo na dve uri trajajoče lekcije dvakrat tedensko (skozi obdobje dveh mesecev). Tako dobite 32 ur poglobljenega znanja iz prve roke + dodatne online  vsebine in naloge, ki jih je treba opraviti do konca izobraževanja. Temu nato sledi izpitno preverjanje znanja,ki vam omogoča pridobitev mednarodnega certifikata za inštruktorja.

ALI LAHKO IZOBRAŽEVANJE NADGRADI MOJE ZNANJE, ČE SEM ŽE OPRAVIL-A ŽE TEČAJ MASAŽE DOJENČKA?

Izobraževanje Baby Functional Movement je brez dvoma nadgradnja že obstoječega znanja, skozi katerega poglobite znanje o pomenu gibalnega razvoja, skozi anatomijo, naravno gibanje in gravitacijo, razumevanje delovanja mišično skeletnega sistema in njegovih procesov, ki so ključni za optimalni razvoj dojenčka na vseh področjih gibalnega, kognitivnega in nevrološkega razvoja.

KAKO DOLGO TRAJA IZOBRAŽEVANJE PO PROGRAMU BFM?

Izobraževanje obsega teoretično in praktično znanje skozi obdobje dveh mesecev (vsak teden redna srečanja) in skupaj predstavlja 16 online lekcij. Lekcije so časovno opredeljene in v naprej določene, medtem ko delo doma ne opredeljuje točnega časa,vendar je zaradi same obsežnosti dela priporočeno, da se naloge in dodatno gradivo predeljuje sproti.

KAKO POTEKA IZOBRAŽEVANJE?

Izobraževanje poteka tedensko, po v naprej določenih rednih terminih. Izobraževanje se deli na teoretični inpraktični del, ki se ves čas prepleta skozi izobraževanje. Praktični del se izvaja na demonstracijskih lutkah (ki jo lahko kupitev naši spletni trgovini).

KDO SE LAHKO UDELEŽI IZOBRAŽEVANJA?

Osnovno Izobraževanje L1 (level1) je namenjeno vsakemu ki ga zanima poglobljeno znanje o gibalnem razvoju dojenčka v prvem letu starosti in vsem tistim, ki želijo svoje znanje poglobiti na področju optimalnega – celovitega razvoja dojenčka (tako gibalni kot tudi kognitivni razvoj).

Skozi edinstveno a tudi precej intenzivno izobraževanje vas bo spremljala Saška H.Kuhar, avtorica mednarodnega Baby Functional Movement programa pri nas in v tujini.

Saška H. Kuhar vam bo skozi ekskluzivno in intenzivno izobraževanje preko teorije o gibalnem in kognitivnem razvoju dojenčka, kot tudi na praktičnih primerih na enostaven in poučen način prikazala pomembne mejnike v dojenčkovem prvem letu starosti.

KAKŠEN JE PREDPOGOJ ZA UDELEŽBO NA IZOBRAŽEVANJU?

Predpogoj za udeležbo na izobraževanju (stopnja ob vpisu) - Zahteva se PT (physical therapy) kvalifikacija,  fizioterapija,poklicni terapevt ali babiška kvalifikacija.

*(Če vašega poklica ni med naštetimi, nas prosim kontaktirajte neposredno!).

KAKŠNE SO ZAHTEVE ZA PRIDOBITEV CERTIFIKATA?

Če želite pridobiti certifikat za delo z dojenčki po programu BFM, se morate;

- Udeležiti intenzivnega online izobraževanja za BFM praktikanta / inštruktorja.

- Dokončati zahtevano dodatno branje liteterature, naloge in praktičnega dela vaj

- Dokončati izpitno preverjanje izobraževanja, ki sledi po dokončanem delu online izobraževanja

- Predložiti certifikacijske vsebine v ocenjevanje

BFM inštruktor praktikant postanete, ko so vse obveznosti iz naslova izobraževanja BFM za praktikante uspešno opravljene. In s tem sledi pridobitev mednarodnega Baby Functional Movement certifikata.

ALI JE CERTIFIKAT PRIZNAN V DRUGIH DRŽAVAH PO SVETU?

Da, vaše certificirano potrdilo je priznano po vsem svetu.

KAKO SE PRIJAVIM NA NASLEDNJE IZOBRAŽEVANJE?

Na izobraževanje se prijavite z oddano spletno prijavnico. Ob plačilu predračuna se vam zagotovi mesto v terminu naslednjega izobraževanja. Vse dodatne potrebne informacije v zvezi z izobraževanjem potekajo individualno po plačilu predračuna.

PRIJAVA NA IZOBRAŽEVANJE - POSTANITE PRAKTIKANT

 

 

POGOSTA VPRAŠANJA STARŠEV NOVOROJENČKA IN DOJENČKA

KAJ JE BABY FUNCTIONAL MOVEMENT PROGRAM ZA DOJENČKA?

Je edini tovrstni online program, ki je zasnoval vse potrebne elemente za optimalni razvoj dojenčka v prvem letu starosti program in predstavlja 4.stopenjski gibalno razvojni program.

Glavni namen programa Baby Functional Movement je spodbujati zavedanje o gibalnem razvoju dojenčkov skozi strokovno usposabljanje, izobraževanje, ter prakticiranje programa, tako da se pomen gibalnih in kognitivnih sposobnosti za dojenčkov optimalni razvoj širi po vsem svetu.

KOMU JE NAMENJEN PROGRAM BABY FUNCTIONAL MOVEMENT?

Baby Functional Movement program je namenjen vsem staršem novorojenčka in dojenčka, katerega razvoj poteka normalno, s posameznimi simptomatičnimi stanji (hipotonija, hipertonija, tortikolis in podobno). Dojenčki s posebnimi potrebami poleg tovrstnih vadbenih aktivnosti potrebujejo tudi nadzor strokovne medicinske stroke.

ZAKAJ JE POTREBNO SPODBUJATI GIBALNE AKTIVNOSTI DOJENČKA OD ROJSTVA DALJE?

Vsi se zelo dobro zavedamo, da je redna fizična aktivnost z uravnoteženo prehrano ključ do zdravega telesa pri odraslih, a vse prevečkrat pozabimo da dojenčki za svoj optimalni razvoj pravtako potrebujejo gibalne in kognitive stimulacije iz okolja. Zadostno telesno gibanje in pravilno usmerjanje skozi gibalne sposobnosti je nedvomno najboljša popotnica za razvoj in življenje.

KAKŠNE SO PREDNOSTI PROGRAMA?

Vsaka gibalna aktivnost pri dojenčku spodbuja naravno telesno razvijanje, posamezne vaje gradijo mišični sistem, povečujejo kordinacijo, krepijo dojenčkov imunski sistem, poskrbijo za pospešeno delovanje metabolizma, predvsem pa dvigujejo dojenčkovo razpoloženje in aktivirajo njegov um.

KDAJ LAHKO PRIČNEM S PROGRAMOM BABY FUNCTIONAL MOVEMENT?

S programom Baby Functional Movement je priporočeno pričeti takoj po rojstvu dojenčka, saj se njegovi avtomtizirani refleksi prilagodijo spoznavanju z okoljem in delovanjem svojega lastnega telesa. ('the sooner the better').

ALI JE PROGRAM PRIMEREN ŽE ZA NOVOROJENČKA?

Vsekakor. Življenje dojenčka se prične z njegovih rojstvom.

KAKO POGOSTO IZVAJAM PROGRAM Z DOJENČKOM?

Gibalne aktivnosti za dojenčka po programu Baby Functional Movement se izvajajo dnevno. 

ALI JE PROGRAM PRIMEREN TUDI ZA HIPOTONE IN HIPERTONE DOJENČKE?

Seveda. Program Baby Functional Movement je personalizirane narave, kar pomeni, da je program oblikovan glede na potrebe dojenčka in njegovo trenutno stranje gibalnih in kognitivnih sposobnosti.

ALI LAHKO S PROGRAMOM PRIČNEM PRI KATERIKOLI STAROSTI DOJENČKA?

Vsekakor. Vendar se je potrebno zavedati, da se dojenček lažje prilagaja okolju in sprejemanju informacij iz okolja ko je še pod vplivom avtomatiziranih refleksov (seveda ob predpostavki, da kot starši razumemo gibalni razvoj in procese znotraj le-tega). Kasneje njegovo stanje gibalnih aktivnosti preide iz nezavednega v zavedno, pri čemer je pomembno, na kakšnen način in v kakšnem okolju mu predstavimo nove gibalne vzorce.

KAJ MI OMOGOČA PERSONALIZIRANI PROGRAM BABY FUNCTIONAL MOVEMENT?

Personalizirani program Baby Functional Movement vam omogoča pravilni izbor vaj in aktivnosti, s katerimi usmerjate dojenčka na pot optimalnega razvoja.

KAJ POTREBUJEM ZA USPEŠNO IZVEDBO PROGRAMA?

Za uspešno izvedbo programa potrebujete le personalizirani program vaj, ki vas usmerja k dnevni interakciji z dojenčkom,ter mirno in varno okolje v katerem dojenček (najprej skozi neverbalno komunikacijo) pozitivno sprejema informacije iz okolja.

KATERI BFM PROGRAM ZA STARŠE DOJENČKA NAJ IZBEREM?

Lahko izbirate med več programi Baby Functional Movement, odvisno od vaših potreb in specifike dela z dojenčkom. Nudimo vam tudi posvetovalnico preko naše online aplikacije.

KDO IZVAJA ONLINE PERSONALIZIRANE PROGRAME ZA STARŠE DOJENČKA?

Vse online izobraževalne programe, individualne lekcija in worksope izvaja Saška H.Kuhar - avtorica in master trainer mednarodno certificiranega programa Baby Functional Movement. 

Vse fizične gibalne aktivnosti skozi programe za starše dojenčka pa izvajajo naši praktikanti po različnih krajih po Sloveniji. Prosim preverite seznam naših praktikantov inštruktorjev.

KOLIKO ZNAŠA PERSONALIZIRAN PROGRAM BFM ZA DOJENČKA?

Cena Baby Functional Movement programov je odvisna od izbora programa in specifike dela. Preverite programe Baby Functional Movement.

KAKŠNI PROGRAMI BFM SO NA VOLJO ZA NOSEČNICE IN PARE V PRIČAKOVANJU?

Baby Functional Movement program zajema cel spkter izobraževalnih programov od nosečnosti dalje. Prosim preverite s klikom spodaj.

ZA STARŠE

ZA NOSEČNICE IN BODOČE STARŠE

'Glavni namen programa Baby Functional Movement je spodbujati zavedanje o gibalnem razvoju dojenčkov skozi strokovno usposabljanje, izobraževanje, ter prakticiranje programa, tako da se pomen gibalnih in kognitivnih sposobnosti za dojenčkov optimalni razvoj širi po vsem svetu'.

 

imate vprašanje?

zastavite ga saški - avtorici baby functional movement programa!

 

  

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih